Hronicul vechimei a Romano-Moldo-Vlahilor (editia I, 1901), de Dimitrie Cantemir

Hronicul vechimei a Romano-Moldo-Vlahilor (editia I, 1901)

de Dimitrie Cantemir

Hronicul vechimei a Romano-Moldo-Vlahilor (editia I, 1901)

Titlu:

Hronicul vechimei a Romano-Moldo-Vlahilor (editia I, 1901)

Domeniu: Editii princeps

Editura: Carol Göbl

Autor: Dimitrie Cantemir

Starea cărții: Impecabilă

Nr. pagini: 892

Anul apariţiei: 1901

890,00 RON
Vezi carte

Superbă și rarisimă ediție întâi în limba română a monumentalei lucrări a lui Dimitrie Cantemir, Hronicul vechimei a Romano-Moldo-Vlahilor, în prima versiune scrisă cu grafie latină din 1901.

Hronicul vechimei a romano-moldo-vlahilor, scrisă între anii 1719 și 1722 în latină și tradusă apoi în română, este ultima operă a lui Dimitrie Cantemir. Titlul complet al lucrării este Hronicul vechimei a romano-moldo-vlahilor întâi pre limba lătiniască izvodit, iară acmu pre limba româniască scos.

Hronicul vechimei a romano-moldo-vlahilor este o lucrare de sinteză și prezintă concepția lui Dimitrie Cantemir asupra formării poporului român și a limbii române, tratând, cu o documentare foarte bogată, din peste 150 de izvoare românești și străine în limbile latină, greacă, poloneză și rusă, cuprinse într-o lungă listă bibliografică ce precede textul Hronicului, originile poporului român și evoluția sa până la cel de-al doilea descălecat, momentul întemeierii țărilor române Muntenia și Moldova. O copie a manuscrisului Hronicului a fost cumpărată de Inocențiu Micu-Klein, episcop luminat al românilor din Transilvania, care o va populariza și o va face să circule. Manuscrisul a fost folosit de corifeii Școlii Ardelene: Petru Maior, Samuil Micu și Gheorghe Șincai.

Hronicul vechimei a romano-moldo-vlahilor, de Demetriu Cantemiru, principe de Moldavia.

Publicat sub auspiciile Academieĭ Române de pre originalul manuscript al autorului, păstrat în Archivele principale din Moscva ale Ministerului de Externe.

De către Gr. G. Tocilescu, membru al Academieĭ Române.

Cu un portret și douĕ facsimile.

Un tom masiv, aflat în condiție impecabilă, fără nici cea mai mică deteriorare sau însemnare olografă. Legătură de epocă.

Recenzii

Cartea “Hronicul vechimei a Romano-Moldo-Vlahilor (editia I, 1901)” de Dimitrie Cantemir a apărut la editura Carol Göbl în seria de Editii princeps, se află în stare impecabilă, conține 892 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | Hartă site

Copyright © 2024 Anticariat.org
Powered by webgraphic.ro