Poeme alese (editie bilingva), de Sylvia Plath

Poeme alese (editie bilingva)

de Sylvia Plath

Poeme alese (editie bilingva)

Titlu:

Poeme alese (editie bilingva)

Domeniu: Poezie

Editura: Paralela 45

Autor: Sylvia Plath

Starea cărții: Nouă

Nr. pagini: 420

Anul apariţiei: 2012

49,00 RON
Vezi carte

Creația Sylviei Plath are o evoluție stilistică și tematică marcată, așa cum a observat lumea criticii anglo-americane, de două mari perioade de creație. Etapa timpurie este asociată cu textele din volumul Colosul și alte poeme, publicat în 1960 - însă poemele care îi vor aduce faima poetei sunt cele cuprinse in colecția postumă Ariel

Volumul de față cuprinde, în ordine cronologică, toate poeziile reprezentative din perioada de început (inclusiv Colosul) și din cea premergătoare febrilei perioade de creativitate din octombrie 1962, alături de toate poemele din Ariel și toate poemele scrise în 1963, în cele câteva săptămani înainte de tragica sa moarte. Astfel, Poeme alese acoperă întreaga opera poetică a Sylviei Plath. Călătoria impresionantă, de la sufocanta Urmărire și până la desăvârșitul Capăt, aduce în final eul poetic la acel miraculous stadiu în care cuvintele sale, ‘securi ce fac lemnul să sune’, ne vorbesc despre ‘o viață’ pentru care moartea nu va mai veni niciodată.

Sylvia Plath - Poeme alese / Selected poems, ediție bilingvă.

Recenzii

Cartea “Poeme alese (editie bilingva)” de Sylvia Plath a apărut la editura Paralela 45 în seria de Poezie, se află în stare nouă, conține 420 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | Hartă site

Copyright © 2024 Anticariat.org
Powered by webgraphic.ro