Vecini si vecinatati in Transilvania, de Vintila Mihailescu

Vecini si vecinatati in Transilvania

de Vintila Mihailescu

Vecini si vecinatati in Transilvania

Titlu:

Vecini si vecinatati in Transilvania

Domeniu: Stiinta » Stiinte sociale

Editura: Paideia

Autor: Vintila Mihailescu

Starea cărții: Impecabilă

Nr. pagini: 152

Anul apariţiei: 2003

36,00 RON
Vezi carte

Vecinătatea, după cum o arată și numele, este o asociere între vecini, după criteriul strict al contiguității spațiale: toți locuitorii majori ai unei străzi erau uniți și organizați într-o Vecinătate. Iar dacă strada era prea mare, ea se împărțea în mai multe Vecinătăți.

Vecinătățile sunt o formă de organizare a vieții sociale elaborată în Evul Mediu occidental, introdusă în Transilvania de către sași, preluată apoi în moduri și grade diferite de către maghiari și români și existentă, în forme diverse, până în prezent. Dăinuirea în timp și răspândirea în spațiu a Vecinătăților fac indispensabil studiul acestora pentru o înțelegere a trecutului și a prezentului Transilvaniei și, într-o anumită măsură, chiar a României. Putem considera că, prin natura lor, Vecinătățile reprezintă în prezent nu atât o structură socială care se perpetuează încă în mod miraculos, cât un model de organizare asociativă la îndemână, utilizabil pentru diferite nevoi comunitare specifice.

Vecini si vecinatati in Transilvania - coord. de Vintilă Mihăilescu, Gabriela Coman Ferenc Pozsony, Anne Schiltz Vasile Șoflău.

Recenzii

Cartea “Vecini si vecinatati in Transilvania” de Vintila Mihailescu a apărut la editura Paideia în seria de Stiinta: Stiinte sociale, se află în stare impecabilă, conține 152 pagini și poate fi comandată online.
0 produse
Pasarea Spin
Pasarea Spin
49,00 RON
32,00 RON

Facebook

Acasă | Căutare | Catalog | Clienți | Contact | Informații | Hartă site

Copyright © 2024 Anticariat.org
Powered by webgraphic.ro